Aktualno

Zaključni dan II. skupine

post 1

Danes je za naš program Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!« bil grenko sladek priokus. Namreč, danes smo izvedli zadnji dan aktivnosti z udeleženci II. skupine.

Preberi več

Pravice iz javnih sredstev in predstavitev projektnega dela udeležencev

post 1

Sodelovanje z lokalnimi institucijami je vedno zelo dobrodošlo v našem programu Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!«, zato smo danes z veseljem prisluhnili strokovni sodelavki iz Centra za socialno delo Savinjsko – Šaleška, enota Velenje. Prisluhnili pa smo tudi predstavitvam projektnih del naših udeležencev.

Preberi več

Ponovno izvajanje programa v živo

post 1

Program Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!« spet izvajamo v živo.

Preberi več

Delovna pravna zakonodaja

post 1

V okviru programa socialne aktivacije smo udeležence seznanili z osnovnimi pravicami, kot tudi obveznostmi delavca in delodajalca. Zakon o delovnih razmerjih poleg navedenih določil tudi preprečuje morebitne zlorabe delavca in tako zagotavlja večjo pravno varnost zaposlenih.

Preberi več

Možgani in um

post 1

Z udeleženci programa Socialne aktivacije "AS - Aktiviraj Se!" smo se ponovno podali v zanimivo tematiko in sicer delovanje naših možganov in kako je naš um povezan z njimi.

Preberi več

Mentalno in čustveno počutje

post 1

Zelo pomenljiva tema današnjega časa je mentalno in čustveno počutje, saj v obdobjih negotovosti lahko postanemo ranljivi in dovzetni za stresne okoliščine.

Preberi več

Zaposlitveni razgovor

post 1

Znotraj programa Socialne aktivacije »AS – Aktiviraj Se!« so tokrat udeleženci spoznavali tematiko zaposlitvenih razgovorov. Veste kaj pomeni pozitivna telesna govorica tekom zaposlitvenega razgovora?

Preberi več

Soočanje s tesnobo in zdrav življenjski slog

post 1

Z udeleženci programa Socialna aktivacija "AS - Aktiviraj Se" smo spoznavali kako se soočati s tesnobo ter spoznavali kaj vse pomeni zdrav življenjski slog.

Preberi več

Bonton v vsakdanjem življenju

post 1

Danes smo imeli z udeleženci zanimivo interaktivno predavanje o bontonu v vsakdanjem življenju. Temeljno vodilo bontona v vsakdanjem življenju in lepega poslovnega vedenja je premišljena skrb za interese in čustva drugih ljudi, zato je prav, da pri tem upoštevamo: POŠTENJE: naše ravnanje naj bo iskreno in pošteno. MANIRE: bodimo nesebični in disciplinirani. OSEBNOST: s svojim vedenjem drugim sporočamo svoje vrednote, odnos in mnenje. VIDEZ: vedno se uredimo in skrbimo za osebno higieno. SKRB ZA DRUGE: nase glejmo z vidika drugih ljudi. TAKTNOST: premislimo, preden spregovorimo. Od tradicije smo v drugem delu prešli na pravila obnašanja pri komunikaciji na internetu – spregovorili smo torej o bontonu kibernetičnega sveta in Netiquette (pravila obnašanja na spletu). Program sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada

Preberi več

Ponovni pričetek programa socialna aktivacija

post 1

Sporočamo, da v ponedeljek, 1.2.2021, ponovno pričnemo z izvajanjem programa socialne aktivacije. Z udeleženci bomo zakorakali v zaključni, tretji modul programa, ter se seznanjali z raznolikimi aktualnimi vsebinami. Program sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada

Preberi več